BEOGRAD – Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) saopštila je da je danas izabrala novi sastav Foruma žena u Vojvodini, za čiju predsednicu je imenovana pokrajinska poslanica Rajka Vujović.

Vujović je na konstitutivnoj sednici pokrajinskog Foruma žena SDPS, održanoj u Novom Sadu, predstavila program rada ; do 2025. godine, čiji su ključni ciljevi promocija ženskog liderstva i borba protiv svih oblika diskriminacije i nasilja nad devojčicama i ženama, saopštila je ta stranka.

Predsednik Pokrajinskog odbora SDP Srbije Nenad Ivanišević naveo je da je formiranjem Foruma žena učinjen još jedan korak u pripremi za predstojeće izbore, kao i da će u naredne dve nedelje biti izabrano novo rukovodstvo foruma mladih, a izborne skupštine će održati i opštinski odbori u Adi, Novom Kneževcu, Temerinu i Vršcu.

Generalni sekretar SDP Srbije Uroš Kandić istakao je da je to možda jedina stranka u zemlji u kojoj je više od polovine poslanika u republičkoj i pokrajinskoj skupštini ženskog pola i da za našu partiju rodna ravnopravnost nije statutarna floskula, već politička realnost.

Sednici foruma žena SDP Srbije za Vojvodinu prisustvovale su i poslanice u Skupštini Srbije Nataša Mihajlović, Danijela Veljović i Jasmina Karanac, navedeno je u saopštenju.

indeksonline.rs/Beta