NOVI PAZAR – Sportski direktor Kluba malog fudbala Novi Pazar Ismail Dupljak rekao je danas da je odluka Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS) o odlaganju utakmice sedmog kola Prve futsal lige između Novog Pazara i Bečeja “u najmanju ruku skandalozna, pa čak i kriminalna”.

“Ovo je nezamislivo. Medicinska komisija stavlja se na stranu jednog kluba, u uslovima kad mi već imamo jedan odložen meč i u punoj smo formi. Utakmica protiv Bečeja odložena je bez ikakvog razloga, a na osnovu mišljenja lekarske komisije u čiju pristrasnost otvoreno sumnjam, kao i u verodostojnost lekarske dokumentacije”, rekao je Dupljak.

Utakmicu Novi Pazar – Bečej, koja je prethodno zakazana za petak od 20 časova u Sportskoj hali Pendik, odložila je Medicinska komisija FSS posle uvida u zdravstvenu dokumentaciju više prvotimaca Bečeja, a neće biti odigrana “dok se ti igrači ne oporave”.

“Imamo informacije da je u pitanju bolest jednog igrača, dok su ostali zaradili povrede na prethodnim utakmicama, od kojih je poslednja bila protiv Ivanjice u Bečeju. Tražićemo od FSS da nam dostavi na uvid lekarsku dokumentaciju igrača Bečeja. Na to imamo pravo po Zakonu o dostupnosti informacija”, naveo je Dupljak.

“Čuo sam da je predsednik Medicinske komisije FSS, kojem ne bih ni ime da pomenem, poručio da ne možemo da dobijemo tu dokumentaciju. Zakon, ipak, kaže da mora da nam je dostavi u najkraćem roku, pa ćemo da vidimo ko je u pravu”, dodao je on.

Novi termin odigravanja meča između Novog Pazara i Bečeja biće naknadno određen.

M. Minić