NOVI PAZAR – Usame Zukorlić, sin nedavno preminulog Muamera Zukorlića, novi je predsednik Stranke pravde i pomirenja odlučeno je na današnjoj sednici proširenog sastava Predsedništva Spp-a. On je bio jedini kandidat i jednoglasno je izglasan za vršioca dužnosti predsednika ove partije.

Novoizabrani v.d. predsednika Spp-a poručio je svojim članovima i simpatizerima da nemaju razloga za brigu jer je njegov otac ostavio institucije i timove, ljude kojima je verovao i koji su sposobni da ih vode.

On je naglasio da je najveći cilj jedinstvena Islamska zajednica sa duhovnim centrom u Sarajevu u matici Bosni i Hercegovini.

„Mi imamo kao stranka potpisan sporazum s vladajućom partijom. Želim naglasiti da ćemo se kao stranka pobrinuti da se ispoštuje svaki član i ono što je naš vođa ostavio u amanet da se sprovede do kraja. Za muftijom nisu plakali samo Bošnjaci, plakali su i pripadnici srpskog naroda i on njima danas nedostaje“, rekao je Usame.

Zukorlić je takođe rekao da je Sandžak raskrsnica Balkana i da oni iz tog razloga žele imati dobre odnose sa svim narodima na Balkanu. On je naveo je rekao da želi podršku Republike Turske i naglasio da su Bošnjaci i Turci braća i iz toga razloga trebaju jedni druge da pomažu i suštinski budu jedni uz druge.

indeksonline.rs