BEOGRAD – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević pristupila je danas Srpskoj naprednoj stranci (SNS), prenela je ta stranka na svom sajtu.Kako se navodi u objavi, pristupnicu je potpisala u sedištu SNS u prisustvu predsednika Izvršnog odbora te stranke Darka Glišića.

Kisić Tepavčević rodjena je 1975. godine u Sarajevu, a osnovne, magistarske i doktorske studije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je završila i specijalizaciju i subspecijalizaciju iz epidemiologije nezaraznih bolesti.

Radila je na Institutu za epidemiologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu kao vanredni profesor epidemiologije, a od februara 2019. godine počela je da drži nastavu iz oblasti epidemiologije i na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

Član je Republičke stručne komisije za onkologiju i član Predsedništva epidemiološke sekcije. Od decembra 2017. godine zaposlena je u Institutu za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” kao zamenik direktora.

indeksonline.rs/Beta