BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će tokom ove nedelje biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razgovarati o epidemiološkoj situaciji i da li su potrebne ili ne neke dodatne mere.

Na pitanje novinara, nakon sastanka sa S S S S, da li se uvođenje kovid propusnica na 24 sata kod nas odlaže zbog političke situacije u Srbiji, iako su takav režim uvele mnoge evropske zemlje, Brnabićeva ističe da se ni pre, a ni sada odluke o uvođenju mera ne donose na osnovu političke kalkulacije.

“Malo mi je muka da odgovaram na ta tendenciozna pitanja, kada smo imali lokdaun pričali ste da smo sadisti i da nema razloga za radikalne mere. Sada kada pokušavamo da imamo zdravu naciju, opet me optužujete za političku kalkulaciju. Trenutno nismo u zarištu u Evropi, imamo situaciju koja se smiruje, ulazimo u najteže mesece, decembar i januar, sa sve boljom i stabilnijom epidemiloškom situacijom. To jeste neki uspeh naše poltike koliko god neko ne želeo to da prizna”, rekla je premijerka.

Kako kaže, izuzetno je važno da se nađe dobar balas između zaštite zdravlja i života i ekonomije, ali da mora da se vodi računa i o mentalnom zdravlju nacije.

indeksonline.rs/Tanjug