Naslovna srbija Beograd Najoštrije osuđujem svako vređanje na nacionalnoj osnovi

Najoštrije osuđujem svako vređanje na nacionalnoj osnovi

Foto:Tanjug/Zoran Žestić

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da najoštrije osuđuje svako vređanje na nacionalnoj osnovi, kao i svaki govor mržnje i isticanja argumenta da je neko ovakav ili onakav, jer pipada nekoj naciji.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše, kako je rečeno, širenje govora mržnje na nacionalnoj osnovu na nacionalnim frekvencijama i to tako što je potpredsednica S SP-a prozvana kao rumunski neprijatelj i da li je to za njega način legitimne političke borbe.

“Apsolutno osuđujem svakoga ko bilo koga vređa na nacionalnooj osnovu. Marinika Tepić je lažov i žena koja ne postoji stvar koju nije uradila protiv naše države i ne postoji neodgovornost koju nije pokazala na nekom mestu, kao i Dragan Ðilas. Ja Rumune obožavam i Ukrajince i Bošnjake i Mađare… i nikome ne dam da nekoga napada zato što je neke nacionalne pripadnosti”, naveo je Vučić.

Istakao je da je sramota da bilo ko napada bilo koga zato što pripada nekoj drugoj naciji i da će uvek da izrazim svoje neslaganje sa tim.

Zapitao je novinarku N1, koja mu je postavila pitanje, da li je njima sa te televizije lepo kada čuju da njemu psuju majku i kažu da je moron.

“Svi koji pripadaju bilo kojoj naciji su građni naše zemlje i moraju da imaju ista prava, i kao predsendk uvek ću se boriti za to”, poručio je Vučić.

Pozivam rumunsku braću da 3. aprila glasaju za budućnost Srbje i da imaju sva prava i da svaki napad za njih svaki budući predsednik osudi, poručio je Vučić.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version