NOVI PAZAR – Medijski sadržaji čiju proizvodnju je sufinansirao Grad Novi Pazar na osnovu konkursa u 2019. i 2020. godini unapredili su informisanje gradjana o važnim društvenim pitanjima, jedan je od zaključaka izveštaja koji je danas objavljen na sajtu te lokalne samouprave.Novopazarski radio Sto plus je objavio da je Izveštaj uradjen na osnovu izveštaja koji su podneli korisnici novčanih sredstava, odnosno učesnici ovih konkursa, od kojih je većina projekte realizovala preko dve platforme.

U ovom dokumentu su detaljno obradjene teme svih realizovanih projekata, broj proizvedenih medijskih sadržaja, kao i vrste medija putem kojih su objavljivani.

Za realizaciju konkursa u 2019. godini budžetom je bilo opredeljeno preko 52 miliona dinara, dok je godinu dana kasnije za sufinansiranje medija opredeljeno 64 miliona dinara.

Komisija je 2019. godine razmatrala 23 pristigla projekta, od kojih je 11 podržala, a 12 odbila, dok je 2020. godine razmatran 31 projekat, od kojih je podržano 16, a 15 odbijeno.

Konkursi za sufinansiranje medijskih sadržaja lokalne samouprave raspisuju na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima.

indeksonline.rs/Beta