Naslovna Društvo Rukovodstvo SDP-a u Prijepolju o važnim pitanjima

Rukovodstvo SDP-a u Prijepolju o važnim pitanjima

PRIJEPOLJE – U Prijepolju je održan sastanak rukovodstva Sandžačke demokratske partije sa rukovodstvom opštinskog odbora te stranke.

Predsednik SDP-a Nihad Hasanović, član predsedništva Mirsad Jusufović i predsednik Foruma mladih SDP-a Tarik Rupić sa predstavncima stranke u Prijepolju razgovarali su o realizaciji brojnih značajnih projekata koji bi trebali da budu predviđeni i budžetom te opštine, ali i o pripremama za predstojeće parlamentarne, predsedničke i izbore za nacionalne savete na kojima će SDP imati svoju listu.

Opštinski odbor SDP-a u Prijepolju jedan je od većih i bolje organizovanih. Broji 41 mesni odbor. Trenutne aktivnosti u toj opštini vezane su za izradu budžeta. Prema rečima predsednika OO SDP Prijepoje Esada Hodžića u toj opštini poljoprivreda je doživela ekspanziju koju bi opštinska uprava sa budžetom morala da isprati.

Istovremeno, moraju se pratiti i infratstukrurne potrebe u gradskim naseljima, objašnjava Hodžić, prvenstveno izgradnja novih saobraćajnica i održavanje postojećih.

U toku je projektovanje brojnih, značajnih projekata kakvi su pristupna saobraćajnica novom mostu, obala utvrda u Zulugu i Brodarevu, te sistem za prečišćavanje otpadnih voda sa fabrikom u naselju Zalug.

”Sve su to projekti koji su u toku a koji će sledeće godine morati da se planiraju kako bi i opština Prijepolje uzela učešće, zajedno sa državom i nadležnim ministarstvima i fondovima. U pitanju je veoma obiman posao, a mi smo već mesec dana pre donošenja budžeta i održavanja Skupštine preduzeli aktivnosti kako u samom odboru tako i u mesnim odborima. Želimo da budžet bude slika onog što će stvarno biti urađeno i što će da omogući razvoj opštini Prijepolje” kazao je Hodžić.

U OO SDP Prijepolje aktivno rade i na pripremama za predstojeće izbore.

”To su predsednički i parlamentarni izbori, takođe u sledećoj godini imamo izbore za nacionalne savete na kojima će SDP, odlukom predsedništva stranke, aktivno uzeti učešće i ulogu i da stane iza članova koji se budu birali, što će reći da će Sandžačka demokratska partija imati i svoju listu na tim izborima” kazao je Hodžić.

Naredne godine predstoje izbori i u mesnim zajednicama, i prema Hodžićevim rečima svi ti izbori su bitni za život svih građana opštine Prijepolje, ne samo Bošnjaka.

U skladu sa tim u SDP-u se već sada vrše ozbiljne pripreme, naglasio je, nakon sastanka sa rukovodstvom stranke, predsednik OO SDP Prijepolje Esad Hodžić.

Exit mobile version