Naslovna Sport Boks Šerif Gurdijeljac u Tuluzu napada IBF interkontinentalnu titulu

Šerif Gurdijeljac u Tuluzu napada IBF interkontinentalnu titulu

NOVI PAZAR – Novopazarski bokser Šerif Gurdijeljac rekao je danas da veruje da će u Tuluzu da pobedi Samira Zijanija iz Francuske, u predstojećem meču za upražnjenu profesionalnu IBF interkontinentalnu titulu u superpero kategoriji.

“Spreman sam. Već dva meseca sam u jakom treningu. Radio sam u Novom Pazaru i Beogradu. Za kondiciju je bio zadužen Demir Spica, a za tehniku i boks moj brat Ersan”, rekao je Gurdijeljac.

Gurdijeljac (26) je bivši internacionalni i mladi šampion u IBF verziji, a u profesionalnoj karijeri je ostvario 21 pobedu, od toga osam nokautom, uz pet poraza.

On je u poslednje dve godine imao samo borbu protiv Ištvana Kisucaija, kojeg je pre šest meseci u Beogradu nokautirao u drugoj rundi.

Zijani (31) je kao profesionalac ostvario 32 pobede, od čega sedam nokautom, a ostvario je još nerešen ishod i tri poraza.

“Nemam osećaj da sam pauzirao u prethodnom periodu jer sam konstantno u treningu. Imam ozbiljnog protivnika, koji je trenutno vlasnik EBU evropske titule. Ne razmišljam o njemu. Uželeo sam se pravih borbi, pa očekujem dobar meč”, naveo je Gurdijeljac.

Meč u Tuluzu predviđen je u 12 rundi, a zakazan je za 27. novembar.

rtvnp

Exit mobile version