BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, pre podne uglavnom suvo, po podne i noću mestimično sa kišom, uglavnom na zapadu i severu.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u južnom Banatu uveče i noću povremeno olujni. Najniža temperatura od 3 do 9 stepeni, najviša od 15 do 21 stepena C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, po podne, uveče i noću povremeno sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura 8, najviša 19 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u četvrtak biti toplo sa najvišom temperaturom od 16 do 24 stepena, vetrovito, u većem delu pretežno oblačno, ponegde kratkotrajna kiša, na jugoistoku pretežno sunčano. Po podne, uveče i noću na severu i zapadu očekuje se kiša.

U petak će u većem delu zemlje biti oblačno i hladnije, mestimicsno sa kišom, na jugoistoku pretežno sunčano i toplo. Noću između četvrtka i petka i u petak pre podne na zapadu i severozapadu lokalno se može očekivati velika količina padavina, od 20 do 40 mm. U subotu oblačno i još malo hladnije, ujutro i pre podne ponegde slaba kiša. Od nedelje pretežno sunčano sa temperaturom oko prosečnih vrednosti.

indeksonline.rs