NOVI PAZAR – Književni opus Muhameda Abdagića još uvek je nedovoljno istražen, njegova dela su malo čitana, a impozantan obim materijala još uvek je samo u rukopisu, zaključeno je danas na okruglom stolu “Poezija pored politike”, kojim su završeni Književni susreti “Muhamed Abdagić” u Sjenici.

Sekretar Kulturno prosvetene zajednice Sedat Vrcić rekao je da su na ovom dogadjaju otvorene mnoge značajne teme, medju kojima je i pitanje preostale gradje i Abdagićevih rukopisa.

“Reč je o desetini hiljada strana Abdagićevih rukopisa. Znamo da on nije mogao štampati i objavljivati sam, pa smatramo da smo mi kao društvo dužni da uradimo nešto po tom pitanju”, rekao je Vrcić.

Jedan od učesnika okruglog stola profesor Predrag Jašović okarakterisao je ove 18. književne susrete kao dogadjaj od izuzetnog kulturološkog značaja, jer je okupio veliki broj eminentnih književnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Okruglom stolu prethodilo je književno veče na kome su književnici govorili o Muhamedu Abdagiću, čitali i kazivali delove njegove poezije, ali i svojih književih dela.

indeksonline.rs/Beta