Naslovna srbija Beograd Vučić: Autoput Preljina-Požega biće završen za mesec, mesec i po

Vučić: Autoput Preljina-Požega biće završen za mesec, mesec i po

Foto: indeksonline.rs

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će deonica auto-puta “Miloš Veliki” od Preljine do Požege biti završena za mesec, mesec i po, i da je ponosan kada vidi “kojom brzinom Srbija napreduje i gradi se”.

On je, obilazeći radove na toj deonici auto-puta na Koridoru 11, rekao da nije ni važno da li će ta saobraćajnica biti završena za dve nedelje, mesec, ili mesec i po, ali da će Čačak rešiti problem jer saobraćaj više ne mora da se odbija kroz centar grada.

“Ponosan sam kada vidim kojom brzinom Srbija napreduje i gradi se. Nije ni važno da li će deonica biti završena za 10-15 dana, mesec, ili mesec i po dana”, rekao je Vučić i najavio gradnju obilaznice oko Požege za godinu dana.

Vučić je rekao da će se puštanjem u saobraćaj auto-puta Preljina-Požega “otvoriti” Ovčarska klisura, da će se očistiti jezero i napraviti mnogo turističkih sadržaja.

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo rekla je da je kineska komapanija Čajna komjunikejšns end konstrakšn kompani (China Comunications Construction Company) koja gradi tu deonicu imala velikih poteškoća, ali da je uložila ogroman napor da bi ih savladala.

Gradnja autoputa Preljina-Požega na Koridoru 11 počela je u maju 2019. godine, dužina deonice iznosi 30,9 kilometara dok je vrednost radova 450 miliona evra.

Deonica od Preljine do Požege biće deo auto-puta Beograd–južni Jadran u dužini od 258 kilometara, kao i budučeg auto-puta Beograd–Sarajevo, s obzirom da je u planu da se od Požege izgradi još 60 kilometara.

Na auto-putu Preljina–Požega biće tri tunela (Munjino Brdo, Laz i Trbušani), 32 mosta i 11 nadvožnjaka. Ta deonica će povezati Čačak, Lučane i Požegu i dva okruga, Moravički i Zlatiborski.

Prema oceni stručnjaka ta deonica je najzahtevnija na auto-putu “Miloš Velik” jer od ukupne dužine trase oko 50 odsto u tunelima, mostovima i nadvožnjacima.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version