Naslovna srbija Beograd Vučić u areni: Došli ste u inat onima koji nisu hteli da...

Vučić u areni: Došli ste u inat onima koji nisu hteli da ovde budete

Foto:Tanjug/Zoran Žestić

BEOGRAD – Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas na svečanoj akademiji povodom 13 godina od osnivanja SNS da su svi došli na taj skup, u inat onima koji su želeli da to spreče.

Vučić je u Štark areni kazao okupljenima da su Srbi inadžije kada neko pokušava da im nešto brani.

“Danas smo pokazali kako izgleda pristojna Srbija”, rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, ranije danas je dobio poruke od ljudi koji su mu tražili da ih “pusti da se obračunaju sa ovima što su blokirali”.

“Suviše smo mali kao zemlja da bismo imali pravo na sukobe. Sukobe neka drugi izazivaju, mi ćemo da ujedinjujemo narod i sve pristojne i normalne ljude. To je jedina budućnost ove stranke i naše zemlje. I hvala što predstavljate pristojnu Srbiju”, naveo je Vučić.

On je rekao da je na današnjoj skupštini stranke, doneta odluka da dokle je SNS na čelu Srbije – država će voditi samostalnu i nezavisnu politiku i samo u interesu svog naroda.

Prema njegovim rečima, Srbija je na evropskom putu ali da nije okrenula ledja svim prijateljima kada je bilo teško.

“Zato Srbija danas može da dobije najnižu cenu gasa u Evropi i zato može da računa na pomoć i podršku po pitanju Kosova i Metohije”, rekao je Vučić.

Dodao je da se Srbija ni pod kakvim protiscima neće odricati prijateljstva sa Rusijom ni sa Kinom.

Vučić je naveo da je posebno ponosan što ima priliku da vidi mlade ljude u politici, koji su na političkoj sceni Srbije gotovo ne sreću, navodeći da je SNS uspela da izgradi mlade ljude koji imaju želju da urade mnogo za svoju zemlju.

“Naša zemlja je danas bolje povezana nego što je ikad bila”, rekao je Vučić, navodeći da se trenutno gradi deset auto-puteva i brzih saobraćajnica i dodao je da je izgradjeno više bolnica nego za prethodnih 50 godina.

Predsednik je kazao da Srbija jača vojsku kako više “niko ne bi mogao da nas ponižava kao devedesetih i dvehiljaditih godina”.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version