Naslovna HRONIKA Vulin: U akciji niške policije zaplenjeno 520 kilograma marihuane

Vulin: U akciji niške policije zaplenjeno 520 kilograma marihuane

Foto:Tanjug

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa rukovodstvom Uprave kriminalističke policije i čestitao im na uspešno sprovedenoj akciji zaplene 520 kilograma marihuane spakovane u 134 paketa u Nišu, koja je stigla sa prostora KiM i bila namenjena za dalju prodaju po mestima u Srbiji.

Vulin je poručio da se žestoka borba MUP-a sa narko-dilerima nastavlja, bilo da je Srbija tranzitna zemlja ili krajnja destinacija za prodaju narkotika, i da će sa istom odlučnošću i borbom biti uhapšen svako ko unosi i prodaje drogu u našoj zemlji.

“Srbija nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika niti sigurno mesto za njihovu dalju distribuciju. Srbija nikada neće biti sigurno mesto za narko-dilere i trgovinu narkoticima”, istakao je Vulin, a saopštio MUP.

Ministru su načelnici i pripadnici UKP-a referisali o svim detaljima i pojedinostima akcije zaplene 520 kilograma marihuane.

Vulin je naglasio da je svaka zaplena narkotika za policiju veliki uspeh i velika pobeda.

Ukazao je da policija svoju odlučnost da se obračuna sa trgovinom narkoticima pokazala dobrim rezultatima ostvarenim u poslednjih godinu dana, kada je zaplenila više od osam tona narkotika i otkrila više od 40 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane.

“Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, Srbija neće legalizovati marihuanu i iskreno se zalažem za to da se prodaja droge maloletnom licu sankcioniše i tretira kao pokušaj ubistva”, poručio je Vulin.

indeksonline.rs