BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija poštuje međunarodno pravo, ali i da ima pravo da govori istinu i naglasio da u Srebrenici nije počinjen genocid.

“Imam pravo da kažem da ne mogu da razumem da Naser Orić nije u zatvoru i da ne mogu da razumem da niko ne dođe u Bratunac, i da ne mogu da prihvatim da je Ramuš Haradinaj nevin čovek, ne zato što je nevin, već zato što su poubijali sve svedoke na njegovom suđenju i da je to u redu. Da niko nije odgovoran za ”žutu kuću”, ni za ”Oluju””, rekao je ministar Vulin u emisiji “Prva tema”, na televiziji “Prva”.

Naveo je da u Srebrenici nije bilo genocida i da ima svako pravo da to misli i kaže javno, saopštio je MUP.

“Moguće je u nekom autoritarnom režimu da mi to zabranite i da me zbog toga tužite i stavite u zatvor kao novinara Tanjuga, jer ne misli kao Željko Komšić. Mnogi u Bosni i Hercegovini ne misle kao Komšić, kao na primer najmanje milion Srba koji žive u Bosni i Hercegovini. Pretpostavljam da su svi za robiju. Jer eto, njima treba reći kako treba da misle. U ovom trenutku u najvećem broju kafana se peva ”Ðenerale, nek je tvojoj majci hvala”. Je l” treba da pohapsim sve te ljude?”, rekao je ministar Vulin.

Na opasku Milana Antonijevića da treba da ih razuveri da je to patriotizam, ministar je rekao da razume prisutnu nervozu kod Antonijevića, jer mu je slaba argumentacija, ali da ne razume manire upadanja u reč i nedozvoljavanja sagovorniku da završi rečenicu.

indeksonline.rs/Tanjug