PODGORICA – Crna Gora je ublažila epidemiološke mere pa se od sutra ukida zabrana održavnja veselja, svadbi, rođendana i drugih proslava u zatvorenim prostorima, lokali će do 3. januara raditi i nakon ponoći, a ograničenja rada ugostiteljskih objekata neće biti ni za katolički ni za pravoslavni Božić.

Ipak, organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom u Crnoj Gori neće biti.

To je na zajedničkoj konferenciji Instituta za javno zdravlje, Kliničkog centra i Ministarstva zdravlja saopštila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i istakla da Crna Gora beleži pad broja obolelih i preminulih od korona virusa.

Novim merama omogućava se organizacija svadbi u ugostiteljskim objektima uz posedovanje najmanje jednog od elemenata COVID potvrde, uz prisustvo do 100 lica, i to na način da se na 4m2 površine objekta može nalaziti jedan gost.

Dozvoljene su i proslave rođendana uz obavezno posedovanje COVID potvrde i tako da se na 4m2 može nalaziti jedan gost.

Dozvoljeno je i prisustvo publike sportskim manifestacijama na otvorenom i u zatvorenom prostoru moguće je uz posedovanje najmanje jednog od elemenata COVID potvrde, uz ograničen broj gledalaca na jednu trećinu dostupnih sedećih mjesta, na način da između svakog od gledalaca budu dva prazna mesta.

Ublažene epidemiološke mere važiće od sutra do 12. januara naredne godine.

indeksonline.rs/Tanjug