NOVI PAZAR – Oko četrdesetak građana blokiralo je danas kružni tok u centru Novog Pazara. Ovim protestom Novi Pazar se našao na mapi protesta koji se danas organizju širom Srbije.

Današnji protest u Novom Pazaru imao je dva slogana „Novi Pazar ustaje protiv nepravde“ i „Decu, vazduh i reke vam ne damo“.

Za razliku od prošlonedeljnog protesta ove subota u centru Novog Pazara okupio se duplo manji broj građana, a protest je organizovan bez incidenata i vidnog prisustva policije.

Komentarišići današnji protest u Novom Pazaru Fahrudin Kladničanin, politikolog i programski koordinator Akademske inicijative „Forum 10“ istakao je „građani u Novom Pazaru nisu navikli na proteste i građanske pobune, tako da je bilo i očekivano da danas dupulo manji broj građana prisustvuje građanskom performansu kod Kružnog toga u centru grada. Problem je u tome što mi ne znamo ko stoji iza protesta, ko ih organizuje i ko delegira teme koje građane treba da mobilišu. I to je razlog što je ove subote bilo duplo manje građane, sledeće još manje i time se završava priča oko protesta u Novom Pazaru. Onog momenta kada iza protesta u punom kapacitetu stane neko imenom i prezimenom, jasnim ciljem i namerom, sve će biti druačije. Na ovaj način mi samo glumatamo da se borimo protiv nevidljivog neprijatelja“ smatra Kladničanin.

I današnji protest organizovan je „anonimno“ uz prisustvo pojedinih građanskih aktivista iz civilnog sektora.

indeksonline.rs