NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ugostio je kulturne radnike iz Srbije iz regiona, koji u našem gradu borave povodom sto godina Narodne biblioteke „Dositej Obradović“. Iskustva u radu podelili su predstavnici biblioteka iz Kraljeva, Pljevalja u Crnoj Gori, Bosne i Hercegovine.

„Biblioteka „Dositej Obradović“ slavi izuzetno značajan jubilej. Drago mi je što i danas imamo priliku da prisustvujemo razmeni toliko dobrih idaja na kojima će počivati dalja saradnja, ali je divno čuti pozitivne utiske koje će naši gosti poneti iz Novog Pazara“, rekao je gradonačelnik Biševac ovom prilikom.

Fantastična saradnja sa kolektivom novopazarske biblioteke, očigledan trud lokalne samouprave i rukovodstva ustanove da grad veličine Novog Pazara ima tako bogatu ustanovu, koja „nije samo biblioteka već istinski centar kulture u regionu, te most povezivanja između Srbije, Bosne i Crne Gore“, zajednički su utisci gostiju. Kultura, kao preduslov svega, jedini je stabilan i siguran put kojim treba da idu oni koji teže zbližavanju i saradnji, koji crpe ljubav na kojoj žele da grade bolju budućnost svojih zajednica“, poručili su tokom posete Novom Pazaru.

indeksonline.rs