Gradina – Carinici su na prelazu Gradina 25. decembra 2021. godine, u saradnji sa policijom, otkrili u jednom autobusu skrivenu fabričku šupljinu napunjenu, uglavnom ženskom garderobom i torbama.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus turskog prevoznika, koji je saobraćao na relaciji Istanbul-Novi Pazar.

slika 2Фото Управа царина Републике Србије

Nakon što su putnici sa svojim prtljagom radi kontrole napustili autobus, pregledana je njegova unutrašnjost.

slika 3Фото Управа царина Републике Србије

Tada je kod stepeništa u središnjem delu, iza ležaja predviđenog za odmor vozača, pronađena fabrička šupljina zašrafljena poklopcem i presvučena itisonom, kako bi se uklopila u enterijer autobusa.

slika 4Фото Управа царина Републике Србије

Kada je skinut poklopac, iz pomenute pregrade je izvađeno oko 250 različitih odevnih predmeta: ženskih bundi, kaputa, kožnih i zimskih jakni, ali i oko 30 pari muških farmerki ”Dsquared”.

slika 5Фото Управа царина Републике Србије

Pored toga zaplenjeno je i oko tridesetak ženskih torbi sa oznakama robnih marki ”Guess”, ”Fendi”, ”Christian Dior”, ”Botega”, ”Louis Vuitton” i drugih.

slika 6Фото Управа царина Републике Србије

Protiv 43-godišnjeg vozača, državljanina Republike Srbije pokrenut je prekršajni postupak pred sudom, do kada će neprijavljena tekstilna roba biti zadržana.