Naslovna FEATURED Novopazarac za prodaju tri tablete dobio sedam i po godina zatvora

Novopazarac za prodaju tri tablete dobio sedam i po godina zatvora

Foto: Eldin Ćorović

NOVI PAZAR – Viši sud u Novom Pazaru osudio je O.P. (34) na sedam godina i šest meseci zatvora zbog prodaje tri tabletice buprenorfina koji se nalazi na spisku psihoaktivnih kontrolisanih i zabranjenih supstanci, objavio je danas radio Sto plus.

Njega je sudsko veće jednoglasno proglasilo krivim za izvršenje krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a prilikom izricanja kazne primenjen je institut “višestruki povrat”, što je Više tužilaštvo tražilo jer je O.P. ranije više puta osudjivan.

Institut, koji se još zove i “tri udarca”, podrazumeva da onaj ko je dva ili više puta osudjivan na kazne zatvora duže od godinu dana mora biti osudjen na više od polovine propisane kazne za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

O.P. je zbog kradja, razbojništva i nošenja oružja pet puta osudjivan, na ukupno preko šest godina zatvora, a propisana kazna za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga je od tri do 12 godina.

U pitanju je prvostepena presuda na koju branilac okrivljenog i Više tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

O.P. uhapšen je 30. aprila nakon što je u Šutenovcu, po ranijem dogovoru, Dž.L. za 4.500 dinara prodao tri tablete buprenorfina od po osam miligrama.

Buprenorfin je opijat, a koristi se i kao lek, koji se izdaje na recept, u terapiji lečenja od zavisnosti od narkotika.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version