Naslovna Sport Boks Novopazarski kik-bokseri osvojili 12 medalja! Saidi Bukvić trofej “Zlatni kik-bokser”

Novopazarski kik-bokseri osvojili 12 medalja! Saidi Bukvić trofej “Zlatni kik-bokser”

NOVI PAZAR – Članovi dva novopazarska kik-boks kluba osvojili su ukupno 12 medalja na međunarodnom turniru “Najbolji borci Balkana” u Nišu, dok je Saidi Bukvić zbog dostignuća u tom sportu dodeljeno specijalno priznanje pod nazivom “Zlatni kik-bokser”.

Predstavnici Kluba borilačkih sportova Novi Pazar u Nišu su zaslužili dve zlatne, dve srebrne i tri bronzane medalje, a najsjajnijim odličjima u lou-kiku u kadetskoj konkurenciji okitili su se Muhamed Dupljak u kategoriji do 71 kilograma i Erna Dupljak u kategoriji do 48 kilograma.

Srebrne medalje u kadetskom uzrastu pripale su takmičarima Novog Pazara Hamzi Muratoviću u lou-kiku do 57 kilograma i Dalili Hašimović u kik-lajtu do 60 kilograma, a bronzane kadetima Seidu Guvelji i Berhamu Islamoviću, u lou-kiku do 48, odnosno do 54 kilograma, te kadetkinji Mireli Kašović u lou-kiku do 48 kilograma.

Kik-bokseri Sportskog udruženja borilačkih sportova Pazar uzeli su tri zlatna odličja, uz priznanje Tariku Rašljaninu za najboljeg mlađeg kadeta, dok je članica tog kluba i četvorostruka svetska šampionka Saida Bukvić izabrana za “Zlatnog kik-boksera”.

Od predstavnika Pazara, najvrednije medalje u lou-kiku osvojili su mlađi junior Hamza Rašljanin u kategoriji do 63,5 kilograma, kadet Daris Ejupović u kategoriji do 60 kilograma i mlađi kadet i istovremeno najbolji borac u svom uzrastu Tarik Rašljanin u kategoriji do 42 kilograma.

Njihove klupske koleginice kadetkinja Amina Mecinović i mlađa juniorka Emina Alibašić stigle su do srebra i bronze u lou-kiku do 60, odnosno ful-kontaktu preko 60 kilograma.

M. Minić

Exit mobile version