Naslovna srbija Beograd Prijave za dodelu turističkih vaučera za odmor u Srbiji od 1. januara

Prijave za dodelu turističkih vaučera za odmor u Srbiji od 1. januara

Foto:Tanjug

BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da će od 1. januara 2022. početi prijavljivanje za turističke vaučere za odmor, koji se dodeljuju u cilju podsticanja unapredjenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije.

Matić je istakla da se vaučeri, u vrednosti od 5.000 dinara, mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta ili mesta studiranja korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022, objavilo je danas ministarstvo.

“Podrška domaćem turizmu u vidu dodele turističkih vaučera za odmor u Srbiji, jedan je od prioriteta resornog Ministarstva za turizam i do sada je dalo značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Ova podsticajna mera je sada posebno važna s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti”, rekla je Matić.

Kako je precizirano, prijava će se primati zaključno sa 15. oktobrom 2022. godine, a potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP “Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Smeštaj može da se rezerviše kod ugostitelja koji su se prijavili za učešće u projktu.

Lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera biće objavljena na internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija najkasnije 31. decembra i biće dva puta sedmično ažurirana.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.

Tanjug

Exit mobile version