Naslovna srbija Beograd Prijave za turističke vaučere od 1. januara

Prijave za turističke vaučere od 1. januara

BEOGRAD – Već od 1. januara sledeće godine građani Srbije će moći da se prijavljuju za turističke vaučere u vrednosti od 5.000 dinara.

Reč je o 100.000 vaučera, koji pokrivaju sumu od 500 miliona dinara koliko je u republičkom budžetu za 2022. predviđeno za ovu svrhu.

Za vaučere mogu da se prijave penzioneri, studenti, nezaposleni, zaposleni čija su primanja manja od 70.000 dinara.

Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošta pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima.

Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćnoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini.

Kako je RTS-u rečeno u Pošti Srbije, 1. januara će raditi tri pošte u Beogradu i sedam na graničnim prelazima, 2. januara radiće 34 pošte, 3. januara 54 a od 4. januara pošte će raditi uobičajeno.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Jelena Milenković Orlić rekla je za RTS da je broj prijavljenih ugostitelja za primanje ovih vaučera svake godine sve veći.

Prema njenim rečima oni morali da budu prijavljeni na i nformacioni sistem e-turista da bi učestvovali u raspodeli vaučera.

“To je uslov koji, između ostalog, suzbija i sivu ekonomiju u našoj zemlji”, izjavila je ona.

Vaučeri mogu da se iskoriste do 20. novembra sledeće godine.

Tanjug

Exit mobile version