BEOGRAD – Na auto-putu E-75, na petlji Bubanj Potok, saobraćaj iz pravca Beograda preusmeren je na voznu traku za suprotni smer, saopštilo je danas Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Saobraćajni tok sa Kružnog puta preuzmeren je na preticajnu traku za suprotni smer, na delu od 300 m od petlje Bubanj Potok ka staroj naplatnoj stanici, ukupno preusmerenje je 400 m.

Na istoj petlji iz pravca Niša saobraćaj se preusmerava u dve saobraćajne trake-zaustavnu iz pravca Niša i asfaltirano proširenje zaustavne trake, koje se iskoristi za saobraćaj.

Na auto-putu E-75, u zoni petlje Kolari, kod Smedereva, do 1. marta traju radovi na rekonstrukciji natputnjaka. U zoni radova, za saobraćaj su zatvorene preticajna i vozna saobraćajna traka, u oba smera, a saobraćaj se odvija zaustavnim saobraćajnim trakama. Petlja Kolari, u smeru Kolari-Beograd, ostaje zatvorena za saobraćaj.

Na auto-putu E-75, petlja Požarevac, do 31. decembra traju radovi na rehabilitaciji kolovoza mosta. U smeru Beograd – Niš, radovi se izvode u voznoj i zaustavnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom. Rampe Beograd – Požarevac i Požarevac – Niš ostaju zatvorene za saobraćaj.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13:15, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, dodaje se u saopštenju.

Tanjug