BEOGRAD – U Srbiji se sutra očekuje uglavnom oblačno vreme, ujutru sa kišom ili slabom susnežicom mestimično i snegom u brdsko-planinskim krajevima, a tokom dana razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od minus dva do pet stepeni, najviša od četiri do devet. Vetar umeren povremeno i jak, severozapadni.

U Beogradu ujutro i pre podne oblačno povremeno sa slabom kišom, a posle podne postepeno smanjenje oblačnosti. Temperatura od jedan do tri stepena, najviša oko šest stepeni.

U utorak i sredu u celoj zemlji biće malo hladnije vreme, umereno oblačno i suvo, na jugoistoku i istoku oblačno, ponegde sa slabim snegom. U četvrtak krajem dana naoblačenje sa kišom prvo u zapadnim, a od petka i u ostalim krajevima. Na visokim planinama sneg.

U Beogradu do četvrtka umereno oblačno i uglavnom suvo. Od petka povremeno s kišom. U utorak i sredu kratkotrajni manji pad temperature, a od četvrtka toplije.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 20. decembar 2021. godine:

Za većinu hroničnih bolesnika relativno nepovoljna biometeorološka situacija, posebno astmatičare i cerebrovaskularne. Kao meteoropatske reakcije mogući su bolovi u mišićima i neraspoloženje. Učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatna pažnja.

indeksonline.rs/Beta