NOVI PAZAR – Trener atletičara Novog Pazara Rifat Ziljkić rekao je da je prvi deo priprema u Ulcinju protekao u najboljem redu i da očekuje vrhunske rezultate njegovih takmičara u narednoj sezoni.

“Od 3. do 16. decembra obavili smo prvi deo priprema u Ulcinju, koje bi trebalo da budu nastavljene 4. januara. To je samo produžetak kvalitetnog trenežnog procesa, koji smo započeli u Novom Pazaru”, rekao je Ziljkić.

On je ocenio da je pripremni period izuzetno značajan, s obzirom na velika očekivanja u 2022. godini.

“Dvoranska sezona kreće već u januaru. Očekujemo medalje na juniorskim i seniorskim prvenstvima države, a imamo i reprezentativne kandidate za najveća evropska i svetska takmičenja u 2022. godini u nekoliko starosnih kategorija”, kazao je Ziljkić.

Trofejni stručnjak naveo je da najbolji novopazarski atletičar Elzan Bibić privodi kraju pripreme u Antaliji, koja postaje njegova tradicionalna baza u ovom periodu.

“Blistao u drugom delu sezone i ispunio norme za najveća takmičenja. Pobeđivao je i popravljao lične i države rekorde na evropskim mitinzima, uz trijumfe na Kupu Evrope i Prvenstvu Balkana, iako je propustio prvu polovinu 2021. U martu ga očekuje Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu, gde možda može i do finala”, ocenio je Ziljkić.

M. Minić