BEOGRAD – Širom Srbije pada sneg, saobraćaj se otežano odvija, a ima i problema u snabdevanju strujom.

Zbog snega koji od noćas pada intezivno, u Studenici i Mlanči na rubu Golije, od noćas nema struje. Elektro-mreža je zbog težine snega na pojedinim mestima oštećena. Struje nema ni u prigradskim naseljima – Grdica, Jarčujak i Konarevo.

Struje nema u planinskom delu na Javoru, Mučnju, Goliji.Tamo je visina snežnog pokrivača preko 50 centimetara.

Planinski delovi opštine Lučani i grada Čačka takođe su bez električne energije. Ekipe čačanske Elektrodistribucije koja pokriva Moravički okrug su pojačane i na terenu su , kvarovi se saniraju.

Pristup im otežava mokar i težak sneg, a dosta je otkinutih provodnika i slomljenih stubova.

Saobraćaj u kraljevačkom kraju se odvija usporeno ali bez zastoja.

Prohodni su i svi putni pravci u planinskim delovima opštine, prenosi RTS. Ekipe preduzeća za puteve iz Kraljeva i Novog Pazara su na terenu.

U Beogradu od jutros neprekidno pada sneg, koji se zadržava na kolovozima, pa je saobraćaj otežan, posebno u višim delovima grada.

Pojedine linije gradskog saobraćaja su skraćene, a autobus na liniji 303 usled klizavog kolovoza i snega sleteo je s puta u Bulevaru kralja Aleksandra.

Otežan je i saobraćaj ka selima Pešterske visoravni, a magistralni putevi ka Sjenici u Tutinu su prohodni, ali na njima ima raskvašenog snega.

Prohodni su i putevi prve kategorije u opštini Raška i ka Kopaoniku.

U Sjenici i na Pešteri je palo od 25 do 40 centimetara snega, pa se na mnogim putnim pravcima ka selima saobraćaj odvija otežano ili je trenutno u prekidu.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujdagić naglasio je da je na terenu sva raspoloživa mehanizacija sjeničkog Preduzeća za održavanje puteva i privatnika koji su angažovani u zimskom periodu.

Napominje da je uvedeno i 24 -časovno dežurstvo svih nadležnih.

Prohodni su i svi putevi prvog reda u tutinskoj opštini i putevi koji vode ka mesnim zajednicama.

Visina snežnog pokrivača na teritoriji tutinske opštine kreće se od 20-40 centimetara.

Velika količina snežnih padavina zabeležena je na putnim pravcima od Novog Pazara prema Tutinu i magistralnom putu Novi Pazar-Sjenica.

Na ovoj deonici je zbog velike količine snega došlo do kratkotrajnog prekida saobraćaja za teretna vozila.

indeksonline.rs/Tanjug