Naslovna Sport Boks Toskić spreman za profesionalni debi

Toskić spreman za profesionalni debi

NOVI PAZAR – Reprezentativac Srbije u boksu Džejlan Toskić rekao je da je spreman za profesionalni debi 2. januara na Zlatiboru, gde će za protivnika imati boksera iz Pirota Bojana Veljkovića.

“Spremao sam se u mom klubu Dandiju sa trenerom Salihom Đerlekom. Očekujem pobedu. Profi konkurencija je reklama i prilika da steknem dodatno iskustvo. U prvom planu je, ipak, amaterski boks, a pre svega Olimpijske igre 2024. godine u Parizu”, rekao je Toskić.

On ima 20 godina, a u 2021. godini postao je seniorski prvak Srbije, dok je na Svetskom prvenstvu u Beogradu stigao do drugog kola.

Toskićev rival Veljković devet godina je stariji, a kao profesionalac je uz pobedu i nerešen ishod ostvario i 17 poraza.

Sportski direktor novopazarskog Dandija Nijazija Mujdragić ocenio je da bi mladi bokseri u usponu trebalo pre svega da razmišljaju o amaterskoj konkurenciji.

“Interesuju nas bazične pripreme reprezentacije, da Toskić ostane u nacionalnoj selekciji i da učestvuje na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. Želeo je da proba i ovo, ali u svetu profesionalnog boksa nema mnogo iskrenosti”, naveo je Mujdragić.

Osim Toskića, na profesionalnoj reviji na Zlatiboru trebalo bi da nastupe još dvojica reprezentativaca Srbije sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Beogradu – Sadam Magomedov i Vladan Babić.

M. Minić

Exit mobile version