BEOGRAD – U Beogradu su danas dodeljeni ugovori o radu za 200 najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji kao i za 500 najboljih učenika srednjih medicinskih škola.

Ugovore je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je ocenio da je država time preuzela dugoročnu obavezu na sebe.

“Lako je dati novac kroz jednokratna davanja ali kad nekog zaposlite za stalno ko će da radi narednih dana 30-40 godina, onda se država obavezuje da će isplaćivati plate tih 30-40 godina. To nije mali novac za državu ali s tim možemo da izadjemo na kraj”, rekao je Vučić na ceremoniji u Palati Srbija.

Ocenio je da su mladi medicinari koji su dobili zaposlenje svojim rezultatima pokazali da su “ispred ostalih”.

“Vi ste neko ko je izabran zahvaljujući svojim spoobnostima. Zato želimo da ostanete ovde, da najbolji ostanu u Srbiji. Poruka države je da će učiniti sve da radite u boljim uslovima a vi ćete morati da nosite veću odgovornost od svih ostalih zbog te posebnosti koju nosite i kojom treba da se ponosite”, naveo je predsednik Srbije. ;

Milica Marković koja je dobila posao u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, ocenila je da program zapošljavanja “vraća veru da se prave vrednosti još uvek cene”. “Neko je znao da prepozna naš trud i da nas nagradi. Dobijamo posao u struci o kom smo maštali”, kazala je ona.

Od 2018. godine, kada su dodeljeni prvi ugovori o radu najuspešnijim diplomcima, do sada je posao dobilo 711 lekara i 1.400 medicinskih sestara i tehničara.

Beta