NOVI PAZAR – Iako je bilo planirano da se u angio-sali novopazarske Opšte bolnice danas obavi pet operacija, dnevni plan je udvostručen zbog neophodnosti hitnih intervencija kod pacijenata koji su imali infarkt. Tokom prepodneva uspešno su obavljene tri operacije po hitnoj proceduri i pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja.

Rifat Bajramović i Mirza Bošnjak prvi su pacijenti koji su danas operisani u Novom Pazaru po hitnoj proceduri zbog infarkta. Operacija je uspešno završena. Obojica se dobro osećaju i kažu da su iskustveno proživeli značaj angio-sale u ovom gradu.

‘’Ljudi su odradili svoj posao perfektno. Faktički su me spaili. Mislim, Allah me spasio pa oni’’, kaže Mirza Bošnjak, ističući značaj angio-sale u Novom Pazaru.

”Imao sam infartkt u pola 7 jutros. Da nije angio-sale u Novom Pazaru, morali bi da me transportuju do Beograda. Putovanje, kovid, čekanje… to bi bilo najmanje 5-6 sati, a za to vreme već može da bude kasno”, priča Bošnjak.

Interventni kardiolog, profesor dr Vladimir Vukčević iz Kliničkog centra Srbije kaže da novopazarska angio sala zadovoljava evropske i svertske standarde; da je lokalni lekarski tim obavio edukaciju u Kliničkom centru Srbije, te ističe da su operacije uspešno obavljene.

Nakon uspešno rešenih akutnih stanja infarkta miokarda, interventi kardiolozi dr Muamer Bačevac i prof.dr Vladimir Vukčević su u Novom Pazaru operisli i zakazane (lakše) pacijente.

indeksonline.rs/rtvnp.rs