Naslovna srbija Sjenica Vučić: Ogromna ulaganja u Tutin

Vučić: Ogromna ulaganja u Tutin

Foto: Predsedništvo/Dimitrije Goll

SJENICA – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u razgovoru sa predstavnicima lokalnih vlasti i građana Raškog okruga, da je država izdvojila ogromna sredstva za opštinu Tutin.

“To su nesrazmerno velika ulaganja, kada se uzme u obzir veličina mesta i broj stanovnika”, rekao je Vučić.

Navodeći šta se sve radi u Tutinu, Vučić je rekao da se radi 22 kilometara puta od te opštine do Novog Pazara, koji će biti završeni sledeće godine.

“Moramo da napravimo dobar put, voleo bih da ide i brže”, rekao je Vučić.

Uz to, u Tutinu su realizovani, rade se ili su u planu rekonstrukcija sistema vodovodne infrastrukture vrednog 3,5 miliona evra, kompleks u okviru škole “Rifat Burdžević Tršo”, uz izgradnju Osnovne škole “Mala ravan”, obnovu i dogradnju Doma zdravlja i Opšte bolnice, sanaciju objekta Srednje škole, Gimnazije i Tehničke škole, uz izgradnju regionalnih puteva i objekta zgrade lokalne samouprave i administrativnog centra.

Radi se i nova trafo stanica, dodao je Vučić.

“Ta ulaganja će od ovog mesta da napravi, ako ne Austriju i Švajcarsku, onda sigurno da se približimo Austriji i Švajcarskoj.To je druga dimenzija, mnogo bolji životni standard”, rekao je Vučić.

Prethodno, jedna meštanka sela Lopiže, požalila se da je to selo nepravedno zapostavljeno,a, kaže, veliki je turistički potencijal.

“U selu Lopiže su najlepši meandri Uvca, ali nema puta do sela… Najstarija škola, crkva. Najlepši vidikovac, biser Srbije”, rekla je ona i zamolila predsednika da se založi da se još 10 do 12 kilometara puta od Sjenice do tog sela asfaltira.

Put u dužini od 3,6 kilometaraje želja je žitelja sela Štavalj, , kao i meštana sela Dragojloviće, koje se nalazi na preko 1.000 metara nadmorske visine.

Jedan od predstavnika mesne zajednice u Sjenici rekao je Vučiću da je mnogo urađeno, ali i da mora još mnogo da se uradi, jer je kraj zapušten zbog višedecenijskog izostanka ulaganja.

“Naš apel je da ova škola u Sjenici, koja se upravo renovira, a to je želja i Bošnjaka i Srba, ponese ime Muamera Zukorlića”, rekao je on.

Upitao je i šta se dešava sa dogovorom o uspostavljjaju Naučno-tehnološkog parka, koji je, kaže, važan, da bi ljudi koji se bave IT sektorom, ostali u svom kraju.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version