Naslovna Društvo Vučić u Tutinu sa građanima i u fabrici “Esktra san”

Vučić u Tutinu sa građanima i u fabrici “Esktra san”

TUTIN – Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Tutin, gde je porazgovarao sa građanima koji su ga dočekali u toj opštini, a zatim obišao i porodičnu kompaniju koja proizvodi nameštaj “Ekstra san”.

Navodeći da se radi put Novi Pazar – Tutin, da će se raditi deo autoputa do Duge Poljane, kao i da se dovodi gas, uz obnovu bolnice u Pazaru, koja će biti “pravi Klinički centar”, Vučić je rekao da se mnogo radi u Tutinu i celom tom kraju.

Upitao je i Tutince da li im nešto nedostaje, a odgovori su, kao i gotovo u svakom mestu koje je obišao – put i posao.

Mensur iz Ribarića se požalio predsedniku da jedan put do njegovog mesta, koji je, kaže, stariji od magistrale, u dužini od 700 metara nije asfakltiran, dok je, kaže, drugi deo puta, koji ne pripada Tutinu, pod asfaltom.

Vučić je konstatovao da nije mogao da veruje da je asfalt resurs koji izaziva tolike probleme, obećao Mensuru da će taj posao država privesti kraju, ali ga i zamolio da ostavi po strani stranačke podele.

“Ovde imate tri bošnjačke partije oko kojih se koplja lome.. Neću ni o ovakvim, ni o onakvim partijama… Nije problem, uzećemo mi to na sebe, da rešimo i to neće uraditi partija, ni moja, niti bilo čija, već država. Zaboravi partije i ko je šta rekao, država će da pomogne”, rekao je Vučić.

Mera Džudžević, diplomirana socijalna radnica, majka troje dece, požalila se da i pored dva upražnjena mesta u Centru za socijalni rad u Tutinu, u toj ustanovi kažu da resorno Ministarstvo ne dozvoljava da se ona popune.

Vučić je rekao da posao ne može da joj obeća, ali da će videti da li i kako može da joj se pomogne.

Predsednik je zatim posetio porodičnu fabriku nameštaja “Ekstra san”, koja postoji već 22 godine, i zapošljava između 50 i 60 radnika, koji su mahom iz Ribarića i okoline.

“Ovo je porodična firma, za ovo živimo, ovo je ono što Srbiji treba”, naglasio je Vučić.

On im je ukazao da postoje subvencije države, koje vlasnici do sada uglavnom nisu koristili, a biće im, kažu, potrebne, jer planiraju da šire pogon, a ministarka privrede Anđelka Atanasković je rekla da je porodicu pozvala u Ministarstvo kako bi im pomogli da dobiju pomoć države.

Jedan od radnika u pogonu radi već 16 godina, ali među onima koje je predsednik upoznao u fabrici je i jedan 14-ogodišnjak, koji je, kaze, došao da uči zanat.

“Šimon Perez mi je rekao da će napred ići zemlje koje razumeju da učenici, uz šest sati učenja moraju i dva sata da rade, kao i oni sa 50 godina, koji uz šest sati rada, moraju dva da uče.. Zato je važno da decu učimo ranije, da ih obučimo, da znaju da rade, a i da mi ne mislimo da smo sve završili kad završimo šolu ili fakultet”, rekao je predsednik Srbije.

Ministarka Atanasković je skrenula pažnju da je mali broj đaka koji žele na zanat, ali je Vučić konstatovao da će ih biti više kada budu zarađivali od tog posla, više nego menadžeri po firmama.

Ukazao je i da imamo deficit zanatlija, a pogotovo stolara, te dodao da će biti sve važnije da se vrate zanatlije koje su otišle iz Srbije u potrazi sa poslom.

Vučić je posetio proizvodni pogon, kao i izložbeni salon, a od domahina na poklon dobio sat izrađen u drvetu.

“Hvala vam. Zadovoljan sam što sam mogao da vidim kako radite. Srećan šam što vidim da radite ovako dobro”, rekao je Vučić, a od najmlađeg člana porodice dobio obećanje da će nastaviti porodični posao.

Tanjug

Exit mobile version