PARIZ – Svaki sportista koji dodje na takmičenje u Francusku moraće da bude vakcinisan protiv korona virusa, saznala je danas agencija Frans pres iz izvora bliskih vladi.

Nakon deportacije najboljeg tenisera sveta Novaka Djokovića iz Australije, francuska vlada je pojasnila da se neophodna propusnica o vakcinaciji ne odnosi samo na sportiste koji igraju u toj zemlji već i na strane sportiste koji dolaze na takmičenja u Francusku.

Ovakav stav je drugačiji od onog koji je prošle nedelje iznela ministarka sporta Roksana Marasino koja je nagovestila da će zdravstveni “mehur” koji je važio za vreme turnira Rolan Garos omogućiti nevakcinisanim igračima poput Djokovića da dodju u tu zemlju.

Obaveza vakcinacije može značiti da više neće biti zdravstvenih “balona” oko medjunarodnih takmičenja, ali to još nije u potpunosti rešeno, piše AFP.

Predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton rekao je juče da oni “rade u saradnji sa državnim organima koji će blagovremeno precizirati pravila prijema nevakcinisanih stranih sportista na Rolan Garos”.

Rolan Garos će se održati od 22. maja do 5. juna.

Beta