BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe advokata bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijane Hrkalović na rešenje kojom joj je Specijalni sud 21. januara produžio pritvor na 30 dana.

Portparol tog suda Mirjana Piljić rekla je agenciji Beta da je Apelacioni sud potvrdio prvostepeno rešenje Specijalnog suda o produženju pritvora Hrkalović.

Viši sud u Beogradu zakazao je za 2. mart početak sudjenja Hrkalović i još dvojici optuženih, potvrdio je ranije agenciji Beta njen pravni zastupnik.

Hrkalović je 24. decembra vraćena u pritvor posle usvajanja žalbe Tužilaštva za organizovani kriminal.

To tužilaštvo optužnim predlogom tereti Hrkalović za dva krivična dela, trgovine uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu i nezakonitog prisluškivanja Darka Eleza.

Tužilaštvo je zatražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

U istom predmetu terete se i bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić za zloupotrebu službenog položaja.

Za Milenkovića je zatraženo godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine.

Hrkalović, koja je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. oktobra, negirala je krivicu.

indeksonline.rs/Beta