BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da još “nije otklonjena bezbednosna pretnja po život predsednika Aleksandra Vučića, verujem da hoćemo, ali moramo da natavimo da radimo danonoćno”, kako bi sprečili atentat.

“Na žalost u ovom trenutku svi oni za koje Evropol ima dokaze da su umešani u planiranje atentata na predsednika Vučića su van dometa naših bezbednosnih službi. Mi ne možemo da dodjemo do njih. Tu je dvoje crnogorskih državljana. Neki su državljani Evropske unije i država van nje”, rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije.

Ona je dodala da se na otklanjaju opasnosti saradjuje sa bezbednosnim služba Crne Gore kao i drugim stranim službama.

Kako je naglasila, “apsolutno” veruje našim bezbednosnim službama i da su njeni pripadnici spremni da žrtuju svoj život ako je potrebno da bi sačuvali Vučića.

“Verujem da ćemo mi ovo sprečiti, ali imamo još mnogo da uradimo”, naglasila je Brnabić, navodeći da je obezbednje Vučića na maksimumu.

Navela je, odgovarajući na pitanja, da ona “nema informacije koje su se pojavila u nekim medijima da imamo sumnju da je neko, svakako ne u neposrednom obezbedjenju predsednika, na bilo koji način kopromitovan”.

“Dakle, nemam takve informacije”, rekla je Brnabić.

Na pitanje koliko je ; pojačan oprez na granici jer je ranije izrazila sumnju da bi neki od tih koji planiraju atentat mogli da udju u Srbiju, ona je rekla da

veruje da je to njihov plan i da je maksimalno pojačan oprez na granicama.

“Oni imaju svakako i svoje jatake ovde u Srbiji, za njih je nešto lakše, oni su pod našim direktnim nadzorom. Zato sam rekla da ono što jeste meni problematično to je da svi oni koji su glavni a umešani u ovo nisu u dometu naših bezbednosnih službi. Ja sam naravno najbezbednija kada su u dometu naših službi, iako verujem našim partnerima”, navela je Brnabić.

Ona je rekla da je “apsolutno” sigurna da Radoje Zvicer, koji je označen kao organizator grupe za izvršenje atentata, ima političkog nalogodavca.

“Apsolutno sam sigurna, ne bih dalje govorila o tome. Ne bi mogao postane tako jak, niti da razgrana svoju mrežu na takav način, ni da postane jedan od, na svetskom nivou najozloglašenijih kriminalaca, da nije imao i da nema takvu podršku”, rekla je Brnabić.

indeksonline.rs/Beta