BEOGRAD – Demokratska stranka (DS) zatražila je danas da policajci koji su na jednoj proslavi u Priboju pevali pesme u kojima se poziva na ponavljanje zločina iz Srebrenice u Novom Pazaru i Sjenici, budu odmah suspendovani.

Predsednik Izvršnog odbora DS Srdjan Milivojević ocenio je da postupak policajaca zahteva “hitnu reakciju drzave i osudu čitavog društva”.

“Posebno je tragično što se ova pesma čula u višenacionalnoj opštini kakav je Priboj, koja još uvek pamti zločin u Sjeverinu kada je tragično nastradalo 16 Bošnjaka, gradjana Srbije”, naveo je ;Milivojević a prenela DS.

Upozorio je da je “zahvaljujući promoterima i pokroviteljima politike ratnih zločina iz dvedesetih koji su ponovo uzurpirali vlast, Srbija postala plodno tlo za bujanje najprimitivnijeg ekstremizma i pogubnog šovinizma”.

“Sa strepnjom svedočimo da se naša zemlja ponovo gura u glib ratnohuškačke politike od strane onih koji su promovisali parolu ‘ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana’. Država koju vodi do skoro aktivni promoter ove užasne politike Aleksandar Vučić, u kojoj policijom rukovodi pukovnik Aleksandar Vulin koji Žandarmeriju postrojava ispred murala Ratku Mladiću, očigledno nema ni volje ni sposobnosti da spreči ovakav sraman ispad pripadnika svoje policije”, dodao je funkcioner DS.

indeksonline.rs/Beta