NOVI PAZAR – Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji muftija Mevlud Dudić, u poslednje vreme, sve je glasniji u porukama koje upućuje svojim pristalicama, ali i onima koji ne podržavaju IZ na čijem je čelu.

Njegove reči sve češće se nalaze na lokalnim portalima i društvenim mrežama.

Nedavno je razgovarao sa ljudima iz sandžačke dijaspire, koji su u rodni kraj došli da proslave novogodišnje praznike.

– Od svih vas očekujem, da ni jedan ne razmine Mešihat, a da ne uplati donaciju dok je ovde ovih dana. Ima potrebe, kad treba 100 mililitara krvi daj mi, kad mi ne treba nemoj da mi daješ. Nisam vas zvao zbog para, da znate. Samo sam vas zvao da u momentu, kada nam je potrebno, da iskorak ozbiljniji napravimo, da to uradite. Moja obaveza je da vas pozovem, podsetim i zamolim za dobro svih nas – rekao je muftija Dudić ljudima iz dijaspore, poreklom iz ovog kraja.

Video sa oom izjavom brzo je podeljena na društvenim mrežama, zahvaljujućivopazarskoj n nevladinoj organizaciji Inicijativa slobodnih građana (ISG).

Vrhovni poglavar IZ u Srbiji, prethodno je sa skupa na Fakultetu za islamske studije (FIS), poručio da će, sa gradskog trga, izmestiti dečije klizalište. „pa neka se klizaju ispred svojih kuća ili na Kopaoniku“.

Zgrada FIS i kompleks poslovnog prostora nalaze se na gradskom trgu, za koji IZ u Srbiji smatra da ceo pripada njoj.

danas.rs