BEOGRAD – Okupljeni u Savezu ekoloških organizacija Srbije, udruženi protiv eksploatacije litijuma planiraju novu, tročasovnu blokadu puteva za sutra na više lokacija u zemlji.

To će biti njihova reakcija na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je uradio sve što je narod tražio, ali da projekat Jadar neće biti obustavljen, objavila je danas televizija N1.

Predstavnik udruženja “Ne damo Jadar” Zlatko Kokanović rekao je za tu televiziju da je plan da se krene sa blokadama od 13.00 do 16.00.

“Lokacije su kod nas Brezjak centar, valjevski put, u Šapcu ima druga, to je na mostu”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, blokade su najavljene u Novom Sadu, u Užicu, na putu prema Zlatiboru, u mesto Pesak izmedju Kosjerića i Požege i na petlji kod Preljine.

“To je za sada što znamo, ljudi koji su nam se javili i s kojima smo se dogovarali za blokade. Možda će biti još neka, neplanski, ali to ćemo znati sutra”, rekao je Kokanović.

Rekao je da Savez ekoloških udruženja očekuje da on (Vučić) posluša volju naroda, jer je, kako je naveo, i za prošla dva zakona poslušao volju naroda koji je izašao na ulicu.

“Ako ne bude čuo glas razuma od naroda, mi nastavljamo sledeće subote, sve do ispunjenja zahteva”, rekao je on.

indeksonline.rs/Beta