NOVI PAZAR – Teniser Srbije Hamad Međedović pobedio je danas Nemca Oskara Morainga sa 2:1 u setovima, 6:2, 1:6 i 6:4, u prvom kolu turnira iz M15 serije na tvrdoj podlozi u tuniskom gradu Monastiru.

Meč je trajao dva časa i 15 minuta, a presudio je treći gem odlučujućeg seta, kada je 18-godišnji Novopazarac i 670. teniser sveta oduzeo servis za 60 mesta slabije rangiranom protivniku.

Međedović je osmi nosilac, a za plasman u četvrtfinale boriće se sa 1040. na ATP listi Italijanom Andreom Gverjerijem, koji na turniru učestvuje na osnovu zaštićenog renkinga.

On je na startu takmičenja u singlu u dva seta, 6:1 i 7:6(6), za dva časa i dva minuta savladao sunarodnika i 875. igrača planete Alesandra Ingaraoa.

Hamad Međedović i njegov partner u dublu Ali Habib iz Velike Britanije kasnije danas će kao dobitnici specijalne pozivnice organizatora igrati protiv četvrtih nosilaca Francuza Iga Blanšea i Roberta Strombaksa iz Nemačke.

Na prethodnom turniru iz iste kategorije u Monastiru, Međedović je prošle sedmice u prvom kolu singla rezultatom 0:2 u setovima, 2:6 i 4:6, poražen od osmog favorita i kasnijeg osvajača Arolda Majoa iz Francuske.

M. Minić