BEOGRAD – Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji muftija Mevludim Dudić rekao je danas predsedniku države Aleksandru Vučiću da čvrsto veruje da je ono što je govorio pred novinarima bilo iz srca i zahvalio mu što je došao u Priboj.

“Predsedniče, navukli ste bes jer gde god se pojavite šta obećate to i ispunite i onda, kad se ništa nije radilo 50 godina, ljudi od Vas mnogo traže. Budite ponosni što ste više napravili puteva nego za prethodnih 50 godina, puno je otvoreno radnih mesta”, rekao je Dudić, na sastanku Vučića sa gradjanima i verskim predstavnicima u Priboju.

Prema rečima muftije Dudića, “taj potencijal treba iskoristiti da ova naša mladež ne bi gazila po tudjim putevima, da ne rade u tudjim fabrikama već ovde”.

On se obratio muslimanskim vernicima poručivši da su “najbolji oni koji čine dobro drugima, a najgori oni koji čine zlo drugima”.

“Jedni bez drugih ne možemo. Učinićemo sve da naši vernici imaju poverenja i u potpunosti poštuju zakone ovog grada i države. Oni druge države nemaju niti drugog predsednika”, rekao je Dudić.

Episkop mileševski Srpske pravoslavne crkve Atanasije ja naglasio da se ono što se loše dešavalo ne sme zlopamtiti, već mora prevazići kako se ne bi ponovilo.

“Pobedićemo krizu, ako radimo na korist svih, bez obzira na razlike u ideologiji, naciji, religiji”, rekao je episkop Atanasije, koji je napomenuo da na svetu ima dovoljno mesta za sve ako smo ljudi.

“Bez mira nema života. A mir zavisi od toga kakvi smo ljudi, kao što je govorio patrijarh Pavle”, podsetio je episkop Atanasije.

indeksonline.rs/Beta