BEOGRAD – U Priboju će danas povodom “ponovljenih incidenata” u kojima pripadnici Uprave granične policije vredjaju gradjane druge nacije i vere, biti održan sastanak sa starešinama Regionalnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se u saopštenju dodaje, po naredjenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina formirana je radna grupa koju čine rukovodioci Uprave granične policije i oni će danas održati sastanak sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra prema Crnoj Gori u Priboju.

“Zadatak radne grupe je da sagleda i utvrdi sve činjenice i okolnosti ovih dogadjaja, kao i da sprovede i završi disciplinske postupke protiv policijskih službenika granične policije u Priboju”, dodaje se u saopštenjuu.

Pre nekoliko dana objavljen je video snimak sa proslave u Priboju, na kojem policajci pevaju šovinističke pesme kojima veličaju genocid, silovanje i ubijanje Bošnjaka, i porede Novi Pazar sa Vukovarom, a Sjenicu sa Srebrenicom.

Brojne organizacije i političke stranke osudile su takvo postupanje, a jedan od policajaca sa snimka izvinio se gradjanima.

Vulin je nedavno izjavio je da je počeo disciplinski postupak protiv osoba koje na snimku pevaju “neprimerene pesme” u kojima se Novi Pazar i Sjenica porede sa Vukovarom i Srebrenicom.

indeksonline.rs/Beta