Naslovna Društvo Novi Pazar-Rožaje: Saradnja i povezivanje u interesu građana

Novi Pazar-Rožaje: Saradnja i povezivanje u interesu građana

NOVI PAZAR – Delegacija Grada Novog Pazara, gradonačelnik Nihat Biševac, predsednica Skupštine Anela Halilović Šemsović, pomoćnici gradonačelnika Nihad Hasanović i Tarik Rupić, direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić i šefa kabineta gradonačelnika Samir Lekić borave u zvaničnoj poseti Opštini Rožaje.

Na sastanku sa opštinskim rukovodstvom najviše reči je bilo o liberalizaciji graničnog prelaza, ali i o budućoj saradnji i zajedničkim projektima u oblasti privrede, kulture i sporta.

“Znamo da postojeći granični prelaz u značajnoj meri usporava trgovinu, protok robe i ljudi iz obe države ali i ovog regiona. Sa obe strane postoji želja da to promenimo, a podršku za ovakvu inicijativu zatražićemo i od naših vlada” kazao je gradonačelnik Biševac.

Šansa je i u projektima prekogranične saradnje, naglasio je on u izjavi za RTV Novi Pazar.

“Postoje velike mogućnosti da iskoristimo novac fondova za realizaciju određenih projekata u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, ekologije. Ima prostora da saradnja koja je i do sada bila dobra, ubuduće bude još bolja i na višem nivou, a sve u korist naših građana. Njihovu realizaciju pomogle bi lokalne institucije ali i vlade obe zemlje, Srbije i Crne Gore” kazao je Biševac.

Da će saradnja na ekonomskom i kulturnom planu biti intenzivirana potvrdio je i predsednik Opštine Rožaje Rahman Husović.

“Radićemo na svim projektima koji su značajni za ovaj prostor. Obostrana je želja da sarađujemo, a posebno na polju unapređenja putne infrastrukture u delu koji povezuje sever Crne Gore sa Srbijom, odnosno Rožaje sa Novim Pazarom. Ova pitanja moramo rešavati kroz institucije sistema država Srbije i Crne Gore. Inicijativa koju je pokazala politička struktura koja je na vlasti u Novom Pazaru, a koja se odnosi na rešavanje takvih pitanja, postoji i kod nas” kazao je Husović.

Domaćini delegaciji Novog Pazara bili su predsednik Opštine Rožaje Rahman Husović, potpredsednik Opštine Ismet Kalač, predsednik Skupštine Almir Avdić, opštinski menadžer Mirsad Džudžević i direktor Centra za Kulturu Sulejman Kujević.

Tokom današnjeg sastanka dogovorena je i uzvratna poseta prilikom koje bi sa predstavnicima institucija, prvenstveno privrednih kulturnih i sportskih bili dogovoreni i konkretni projekti.

Exit mobile version