Naslovna Obrazovanje NSPRV: Drugo polugodište počinje štrajkom

NSPRV: Drugo polugodište počinje štrajkom

Pixabay

ZRENJANIN – Članovi Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine (NSPRV) drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama u Vojvodini započeće štrajkom upozorenja, saopšteno je danas iz tog sindikata.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao predsednik izvršnog odbora tog sindikata Dušan Kokot, štrajk će biti organizovan na osnovu odluke Izvršnog odbora NSPRV jer su njihove kolege u Senti “i dalje diskriminisane i samo njima nije isplaćen dug za putni trošak”.

Prema njegovim rečima, nakon što je NSPRV ukazao na “nezakonito ponašanje” tamošnjih vlasti jer zaposlenima nisu isplaćivale putne troškove, lokalna vlast donela odluku o isplati tih troškova svima kojima to pravo pripada, “osim članovima NSPRV koji su posle maratonskih pregovora rešili da pravdu potraže na sudu”.

“Iako je dosadašnjim isplatama jasno priznala odgovornost za trenutno stanje, od naših kolega zahtevaju da sami plate sudske troškove, pa će tada i oni ispuniti svoju obavezu, kažu da su im skupi sudski troškovi i da im neće ostati novca za druge potrebe, ali ne kažu koliko novca su budžetu ‘uštedeli’ jer godinama nisu plaćali ono što po zakonu moraju, i gde je taj novac godinama završavao”, naveo je Kokot.

Ocenio je da lokalne vlasti u Senti “znaju da će ih oduglovačenje samo dodatno koštati”, odnosno da će “pokušaj disciplinovanja” njihovih članova opteretiti budžet dodatne milione dinara.

Kokot je naglasio da ukoliko štrajk upozorenja ne bude dao rezultate, NSPRV će doneti odluke o daljoj radikalizaciji štrajka i protesta.

Beta

Exit mobile version