Naslovna srbija Beograd Ocu i ćerki ukinuta presuda za proizvodnju ekstazija

Ocu i ćerki ukinuta presuda za proizvodnju ekstazija

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je prošle godine na 11 i po godina zatvora bio osuđen Nenad Stanković zvani Čoki (47) zbog organizovanja proizvođe sintetičke droge MDMA-ekstazi u laboratoriji u Resniku, njegova ćerka Tijana Stanković na sedam godina zatvora, a njihovi saradnici na po tri i po i osam i po godina zatvora.

Istom odlukom, naloženo je da im se suđenje ponovi pred Specijalnim sudom zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Stankoviću je produžena je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor), objavio je Apelacioni sud.

Prema stavu Apelacionog suda, prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka imajući u vidu da se u obrazloženju prvostepene presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama a razlozi koji su dati su nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

“Pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje su ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene tako da se presuda zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, pa zbog toga nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude”, navodi se u obrazloženju odluke.

Sa ocem i ćerkom ponovo će se na optuženičkoj klupi naći Aleksandar Mandić, koni je bio osuđen na osam i po godina zatvora, kao i Savo Panić i Mario Crnković koji su bili osuđeni na po tri po godine zatvora.

Ova grupa je uhapšena u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, čiji su pripadnici u maju 2017. godine u kući Stankovića otkrili laboratoriju za proizvodnju veštačke droge, u kojoj su pronašli 52 kilograma ekstazija i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju narkotika.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version