BEOGRAD – Javno preduzeće “Putevi Srbije” apelovalo je na učesnke u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje, koriste zimske gume i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu jer se, prema upozorenju RHMZ-a, danas očekuje ledeni dan.

Kako se navodi u saopštenju, u većem delu zemlje očekuje se umeren i jak mraz sa temperaturama od -17 do -6 stepeni celzijusa, na planinama i oko -20 stepeni, na području Beograda najniža temperatura od -12 do -8, a najviša 0 stepeni.

Dnevna temperatura u većini mesta biće od -4 do 2 stepena celzijusa, navodi se i ukazuje da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

“Putevi Srbije” navode da je na putu Kuzmin – Sremska Rača, neposredno posle graničnog prelaza Sremska Rača, na snazi izmena režima saobraćaja zbog radova na izgradnji devijacije, u sklopu izgradnje prilazne konstrukcije mosta preko reke Save.

Kako se dodaje, u zoni radova saobraćaj se odvija dvosmerno, pod privremenim režimom saobraćaja, a planirani rok završetka radova je kraj marta.

U saopštenju se, između ostalog, navodi da će se na putu Leskovac (Strojkovce) – Leskovac do 1. maja od 7 do 17 sati izvoditi radovi na redovnom održavanju, zbog čega će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće regulisan ručno (mahačima).

indeksonline.rs/Tanjug