PODGORICA – Preduzeće Monteput objavilo je da je rok za završetak radova na izgradnji deonice autoputa od Podgorice do Kolašina odloženo za početak maja, kao i da je razlog kašnjenja nedostatak opreme za održavanje puta.

Iako je, prema poslednjem spominjanom roku, autoput trebalo da bude završen 15. januara, iz Monteputa kažu, prenosi Pobjeda, da je prethodno rukovodstvo kasnilo s nabavkom vatrogasne i opreme za zimsko održavanje autoputa.

Ipak, poručuju da je procedura u toku i kao novi rok za završetak radova pominju početak maja.

“Započeti su postupci javnih nabavki i jedan broj tendera je u pripremi. Preuzeli smo sve neophodne aktivnosti za nabavku te opreme koja će omogućiti nesmetano otvaranje i funkcionisanje autoputa”, kazao je direktor tog preduzeća Milan Ljiljanić.

Iz Komisije za tehnički pregled, koja bi trebalo da izda upotrebnu dozvolu za autoput, poručuju da je pred njima dosta posla, imajući u vidu složenost objekta. Očekuju da će do maja autoput makar biti pušten u probni rad.

Nakon nabavke neophodne opreme, u Monteputu veruju da se ne mogu pojaviti novi propusti koji bi ponovo odgodili otvaranje autoputa.

“Pošto je autoput u završnoj fazi, svi veći propusti i greške su već otkriveni i otklonjeni. Sad postoji manji broj sitnih grešaka koje su normalne za ovakav put i koje prevazilazimo. Želim da naglasim da je objekat kao celina impresivan i kvalitetan”, kazao je Ljiljanić.

Prva deonica autoputa, od Podgorice do Kolašina, duga je 42 kilometra. Njena izgradnja počela je 2015, a bilo je planirano da bude završena do 2019.

indeksonline.rs/Tanjug