MELBURN – Najbolji teniser sveta Novak Đoković i dalje se nalazi u imigracionom pritvoru u hotelu sa migrantima, gde čeka saslušanje koje je zakazano u ponoć, nedelju na ponedeljak, po srednjeevropskom vremenu.

S obzirom na to da je slučaj administrativni, Đoković se neće pojaviti na svedočenju koje svakako ne bi pravilo nikakvu razliku kada je u pitanju ovaj predmet. Saslušanje će, dakle, početi u ponoć i trajaće dva sata, a za to vreme će advokati Novaka Đokovića izneti svoje argumente.

Zatim sledi pauza od tri sata i izlaganje zastupnika države koje će trajati još dva sata – što znači da pre 7.30 časova, odnosno posle kraće pauze, nećemo saznati odluku vezanu za to hoće li ili ne Novak biti deportovan.

– Nadamo se da je ovo poslednji skup, pred puštanje na slobodu. Ali šta god da se desi, šta god da odluči sud, Novak će se vratiti u Srbiju, i onda ćemo mu pokazati koliko smo svi uz njega i koliko je srpski narod složan. Budimo zajedno, to Novak traži od nas, sloga i ljubav. Svi ste vi njegova porodica! Živeli – poručio je Novakov otac Srđan u nedelju popodne, tokom obraćanja u Beogradu.