BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će srpski teniser Novak Djoković morati da ostane u hotelskom karantinu u Australiji dok sud ne donese konačnu odluku o njegovoj vizi.

Brnabićeva je za televiziju Pink rekla da se jutros čula sa ministarkom spoljnih poslova Australije Mariz Pejn (Marise Payne) i da su Djokoviću izašli u susret da dobije hranu koju je zahtevao, sprave za vežbanje, laptop i sim karticu za telefon.

“(Ministarka je rekla da) želi zaista najbolje moguće odnose izmedju Australije i Srbije i da to ne treba da se dovodi u pitanje, da daju zaista sve od sebe, da su teška i striktna njihova pravila, ali da će pokušati šta god mogu da urade, kao što su do sada već uradili neke stvari da izadju u susret, ali da ipak moraju da poštuju sva svoja pravila”, kazala je premijerka.

Djoković je u sredu doputovao u Melburn pošto je dobio medicinsko izuzeće za učešće na prvom grend slemu sezone iako nije vakcinisan protiv korona virusa, ali mu nije dozvoljen ulazak u Australiju pošto mu je odbijena viza. Od tada se nalazi u hotelskom karantinu.

Djoković je trebalo da bude deportovan, ali se to neće desiti do ponedeljka, pošto je prvi teniser sveta uložio žalbu na odbijanje vize.

Australijan open počinje 17. januara, a Djoković je devetostruki šampion tog turnira.

Australijski mediji su danas preneli da je Djoković medicinsko izuzeće za učešće na turniru dobio na osnovu dokaza o preležanom korona virusu iz decembra 2021. godine.

indeksonline.rs/Beta