Naslovna srbija Beograd Preminuo Aki Rahimovski

Preminuo Aki Rahimovski

Foto:Tanjug

ZAGREB/BEOGRAD – Pevač poznate grupe “Parni valjak” Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini, povrdio je njegov menadžer Damir Osredečki za hrvatske medije.

“Pozlilo mu je ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Pre sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti”, rekao Osredečki za hrvatski portal 24.sata.

Ubrzo je tužna vest potvrdjena i na zvaničnoj Feksbuk stranici Parnog valjka.

“‘Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati’. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvek zaspao Aki Rahimovski”, navedeno je u objavi.

Rahimovski je u aprilu 2018. doživeo lakši moždani udar, ali se oporavio i vratio nastupima.

Aleksandar Rahimovski, poznatiji pod nadimkom Aki, rodjen je u Nišu 1955. godine, a ubrzo se porodica preselila u Skoplje. Aki je već sa sedam godina krenuo u muzičku školu budući da mu je otac bio profesor muzike, a pohadjao je klavir i pevanje.

S 19 godina Aki odselio se u Zagreb, gde je pre “Parnog valjka” nastupao je u raznim bendovima – “Vakuum”, “Krvna braća” i “Tor”.

Godine 1975. godine upoznaje Huseina Hasanefendića-Husu, poznatog kompozitora i gitaristu, kao i Juricu Padjena, sa kojima je osnovao grupu “Parni valjak”.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version