NOVI PAZAR – Prvi Memorijalni turnir u malom fudbalu Dr Denis Bošnjak biće održan u subotu, 22. januara i u organizaciji Kluba malog fudbala Sparks i elitnog futsal ligaša Novog Pazara okupiće u balonu u Varevu dečake rođene između 2011. i 2014. godine.

“Možda jeste malo ubrzano, ali rešili smo da krenemo s turnirom, koji bi iz godine u godinu trebalo da bude na većem nivou i sa više ekipa. Želimo da sačuvamo sećanje na našeg brata i druga, kojeg smo tragično izgubili. Na neki način, želimo da mu se odužimo za sve što je uradio”, rekao je predsednik Kluba malog fudbala Novi Pazar Fikret Međedović.

Bošnjak je bio dugogodišnji lekar klupskog vicešampiona Srbije u futsalu Novog Pazara, a početkom jula prošle godine smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći.

Na turniru će igrati dečaci rođeni 2011, 2012, 2013. i 2014, a biće podeljeni po godištima u dve grupe sa po četiri ekipe.

“Šteta što nismo imali malo više vremena i uslova, kako bi prvi memorijalni turnir bio još kvalitetniji. Imaćemo sve klubove iz Novog Pazara, kao i ekipe iz Raške i Sjenice. Nadam se da ćemo za početak imali lep, mali turnir, koji bi trebalo da zaživi i postane prestižno međunarodno takmičenje”, naveo je trener Kluba malog fudbala Sparks Demir Spica.

Otvaranje Memorijalnog turnira u malom fudbalu Dr Denis Bošnjak planirano je za subotu od 10.30 u balonu u Varevu.

M. Minić